در حالی که تحقیقات نشان میدهد هوش مصنوعی دیپسیک برای تمرین مدل خود از تراشههای انویدیا استفاده کرده است، گزارشهای جدید حاکی از آن است که این شرکت برای ارائه پاسخ به کاربران، از تراشههای ساخت شرکت هواوی بهره میبرد.
چالش تراشههای چینی در برابر انویدیا
پس از تحریمهای آمریکا علیه شرکتهای فناوری چینی، بسیاری بر این باور بودند که تراشههای بومی این کشور، از جمله محصولات هواوی، نمیتوانند عملکردی مشابه رقبای آمریکایی خود مانند انویدیا داشته باشند.
با این حال، به نظر میرسد که محققان چینی راهکاری برای این مسئله پیدا کردهاند. آنها از تراشههای انویدیا برای تمرین مدل زبانی R1 استفاده کرده و سپس برای ارائه پاسخ به کاربران، تراشههای هواوی را به کار گرفتهاند.
راهکار هوشمندانه دیپسیک
بخش عمده توان پردازشی مورد نیاز برای مدلهای هوش مصنوعی مربوط به مرحله تمرین آنهاست، در حالی که ارائه پاسخ به کاربران به توان پردازشی کمتری نیاز دارد.
تراشههای هواوی اگرچه از توان پردازشی کمتری نسبت به محصولات انویدیا برخوردارند، اما برای ارائه پاسخ و پشتیبانی از مدلهای تمرینشده کافی هستند. این امر باعث شده است که هوش مصنوعی دیپسیک در مقایسه با رقبای خود مانند ChatGPT، عملکرد بهتری از نظر کاهش هزینهها داشته باشد و اشتراک آن با قیمت کمتر از ۱ دلار به ازای هر یک میلیون توکن در دسترس باشد.
تراشه Ascend 910C هواوی، قدرتبخش دیپسیک
بر اساس اطلاعات موجود، هوش مصنوعی دیپسیک از تراشههای سری Ascend 910C هواوی برای عملکرد خود استفاده میکند، در حالی که فرایند تمرین مدل با تراشههای H800 انویدیا انجام شده است.
راشه 910C هواوی که سال گذشته معرفی شد، جایگزینی برای تراشه H100 انویدیا محسوب میشود و حتی ادعا میشود که در برخی زمینهها عملکرد بهتری نسبت به B20 انویدیا دارد. قیمت پایینتر این تراشه در مقایسه با رقیب آمریکایی آن، آن را به گزینه ایدهآلی برای دیپسیک تبدیل کرده است.
آینده تراشههای هواوی در هوش مصنوعی
گزارشهای غیررسمی حاکی از آن است که دیپسیک حتی مدل زبانی بزرگ بعدی خود را به طور کامل با استفاده از تراشههای هواوی تمرین داده و گفته میشود که برای این منظور از ۳۲ هزار تراشه 910C هواوی استفاده شده است.
با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا هواوی توانایی تامین چنین تعداد تراشه را داشته است یا خیر.
کارشناسان پیشبینی میکنند که هواوی در محصول بعدی خود، یعنی تراشه 920C، بهبودهای چشمگیری را ایجاد کند و تراشههای بومی چین را به گزینه بهتری برای شرکتهای این کشور تبدیل کند.
نویسنده علیرضا ناجی
سایر مقالات نویسندهعلیرضا ناجی، فعال حوزه سئو و اسکیما میباشد. وی در زمینه تحقیق و ترجمه مقالات و آموزش حوزه فناوری اطلاعات، سئو و اسکیمای حرفه ای، بازی های رایانه ای و شبکه های اجتماعی فعالیت میکند و جدیدترین عناوین را به صورت محتوی غنی منتشر مینماید.